A férfikódex

Gentlemonkey

A tökéletes férfi - 2. Kiállás

2014. november 02. - maka

guy_jacket_sunglasses_city_street_91824_3840x2160.jpgA testbeszédünk sokkal fontosabb, mint ahogy azt előzetesen gondolnánk. Hiába kápráztatnánk el a kiszemelt hölgyet mézes-mázas szavainkkal, ha közben érzi rajtunk a letörtséget. Képzeld csak el, hogy megpillantasz egy gyönyörű lányt és szóba is elegyedtek, de érzed rajta a közömbösséget, szomorúságot vagy fáradtságot. Egyből azt feltételeznéd, hogy te is oka vagy, ha netán a kelleténél hűvösebben beszélne veled.

Két szempontból is rendkívül fontos, hogy mindig erőt és magabiztosságot sugalljon kiállásod.

Az egyik, hogy így mindig "eszednél vagy". A városban magányosan sétálgatva, netán a buszon a kapaszkodót fogva gyakran mélázunk el gondolatokon. Ezzel nincs is semmi probléma, ám külső szemlélőként a magában tűnődő és a társadalmat kizáró fickó gyorsan el lesz könyvelve magányos farkasnak.

Gondolkozz, de közben ne aludj éber álmot! Nézz körbe sétálgatás közben vagy épp a járművön. Keresd a kontaktot, és hidd el, hogy egy kedves női pillantás az egész napodat feldobja majd. Legyél tudatodnál, legyél te az alfahím az adott pillanatban. Sugározzon belőled, hogy tudod mit akarsz.

Ne bámuld meg az embereket, de keltsd fel bennük az érdeklődést irányodba. Vajon hova mehetsz? A kiállásod után a megjelenésed fogják végignézni, de legyen rajtad bármilyen ruha, ha nem összeroskadva álldogállsz, hanem célratörően, már kivívtad a figyelmüket és tiszteletüket.

Szükséged van arra, hogy vadidegen emberek tiszteletét kivívd? Természetesen nem, ám ha a nap 24 órájában hozzászoktatod magad ehhez, akkor barátaid előtt is pozitívabb leszel. Lesznek az életnek olyan helyzetei, mikor nagyon jól jönne egy kis magabiztosság, de olyankor persze csak az agyad zakatolását kapod és egy gyomorgöcsöt. Ha minden helyzetben képes vagy "összeszedni" magad, az soha nem látott eredményekhez vezet.

Amy Cuddy, híres szociál-pszichológus beszélt arról egyik előadásában, hogy ugyan sokáig műnek és megjátszottnak tűnhet viselkedésed saját szemedben és ismerőseid közt, ha sikerül stabilan belebújnod ebbe az energikus, magabiztos robot szerepbe, akkor szép lassan mindenki elhiszi, hogy kicserélődtél és pozitív irányba változtál. Ami legfontosabb, hogy neked se fog feltűnni a változás.

Nincs más hátra, csapd be az agyad egy rövid ideig, és ha néha csikorgatni is szeretnéd a fogad, hogy rendesen kihúzd magad és emelt fővel járj, az eredmény az egész mentalitásod és életed megváltoztathatja. Legyen mindig egy félmosoly a tarsolyodban és soha ne rettenj meg a "tömeg" pillantásától. Fogd fel ezt vizsgaként, ahol helytállnod kell.

Ahogy önbizalomra lelsz, a szociális életed is javulni fog, szívesebben fogsz kiruccanni otthonról, és talán az öltözködésed is bevállalósabb lesz.

Ha pedig úgy érzed, hogy ez nem te lennél... nos, minden te vagy, amit te csinálsz, mégha valamit csak próbajelleggel is. Nem azt mondom, hogy nem lehetnek szomorú, társadalomból kiábrándult perceid, ám pozitív hozzáállásod nem csak barátaidat fogja magával ragadni, de garantáltan új embereket is hoz majd életedbe.

Űzd el a depressziódat ezzel az egyszerű trükkel.

Korábbi bejegyzések

Facebook oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://gentlemonkey.blog.hu/api/trackback/id/tr856857293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása